Martin M. Robb

Kiváltság számomra, hogy én is részt vehettem a magyar Wycliffe alapításában: a 1998 tavaszán induló első elnökségnek a pénzügyi felelőse voltam, és az első alapszabályunk megírásában, a cégbíróságon nyilvántartásba vételében és a közhasznú jogállásunk megszerzésében közreműködtem. 2000. januártól részmunkában, és 2013. márciustól teljes állásban dolgozok, mint a Wycliffe pénzügyi koordinátora.

Skóciában születettem és ott is nőttem fel. A helyi presbiteriánus gyülekezet tagjai voltunk, és tinédzserként odaadtam az életemet Krisztusnak.

1994 óta élek Miskolcon, és azóta járok a Miskolc-Tetemvári Református Gyülekezetbe, azaz Deszkatemplomba, ahol 2006-tól presbiter vagyok.

Feleségem, Horkay Ibolya, Kárpátaljáról származik, és a Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskolában tanít 1998 óta. Három gyermekünk van: Júlia, Dávid és Jázmin

Az egyik kedvenc igeversem a Jelenések 14:6: „És láttam, hogy egy másik angyal repül az ég közepén: az örök evangélium volt nála, és hirdette azoknak, akik a földön laknak, minden népnek és törzsnek, minden nyelvnek és nemzetnek.”

Motiváció:

Mint fiatal megtérő, azt éreztem, hogy szolgálnom kell, ahogyan Jézus is tette. Határozottan hiszem, hogy Isten a Biblián keresztül nyilatkoztatja ki magát nekünk, ahogyan olvassuk vagy hallgatjuk a Szentírást az ige élő és ható számomra és mindenki számára. Az érdeklődésem a földrajz iránt és a szolgálatra való vágy hozott Magyarországra, ahol a Magyar Református Egyháznál kezdtem dolgozni. Itt találkoztam Piet Koen-el és támogatni kezdtem őt abban, hogy megalapítsa
Magyarországon a Wycliffe szervezetét.

A Wycliffe UK munkásságát tinédzser koromtól ismertem és nagyra értékeltem – mindig úgy tűnt nekem, hogy keresztény szervezetek olyan tökéletességre törekszenek, amilyet a mennyei Atyánk megérdemel. Szóval számomra öröm és kiváltság volt csatlakozni az irodához.

A pénzügyi terület relatív magától értetetődő volt skót kálvinista lévén és olyasvalaki számára, aki mindig is jó volt matematikából és tanult némi könyvelést az iskolában. Nagyon hálás vagyok azért is, hogy otthonról dolgozhatok rugalmas munkaidőben, ami lehetővé teszi, hogy részt vállaljak a gyermekeim életében oly módon, hogy segíthetem őket képességeik fejlesztésében a zenében, sportban, színházi szereplésekben, ami másként nem lenne lehetséges.

Munkakör:

Martin fő feladatai, mint pénzügyi koordinátor:

➢ az adományokat továbbítja a Wycliffe nemzetközi pénzügyi rendszerén keresztül a külföldön
szolgáló munkatársak számára;
➢ köszönetnyilvánítás az adományozóknak, szükség esetén adó visszaigénylési nyilatkozatok kiállítása;
➢ biztosítja, hogy a magyar Wycliffe szervezete megfeleljen a magyar és a nemzetközi pénzügyi követelményeknek.
Martin részt vállal a hírlevél ellenőrzésben valamint a weboldal feltöltésben és egyéb adminisztratív teendőkben. 

Rólunk

A Wycliffe Bibliafordítók Egyesületének küldetése, hogy Istennek dicsőséget adjon azáltal, hogy a bibliafordítás révén hozzájárul és részt vállal az Egyháznak abban a törekvésében, hogy tanítvánnyá tegyen minden népeket.

Kapcsolódj be!

Támogatás