0
nyelv ismert ma a Földön
0
nyelvre csak az Újszövetség van lefordítva
0
nyelvre van lefordítva a teljes Biblia
0
bibliafordításra lenne még szükség
0
folyamatban lévő bibliafordítás

Az egyik legnagyobb nemzetközi keresztyén szervezet

Munkaterületünk

Magyar szervezetünk egy globális szövetség, az ún. Wycliffe Világszövetség (Wycliffe Global Alliance) tagja. Világszövetségünk az egyik legnagyobb nemzetközi keresztyén mozgalom napjainkban, több mint 100 tagszervezettel. Ezek közül egy a magyar Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete.
Világszövetségünk globális szinten 129 országban, legalább 1995 nyelven végez jelenleg is munkát. Globális szinten számos partnerszervezettel, helyi egyházakkal és gyülekezetekkel állunk kapcsolatban, dolgozunk együtt azért, hogy a Szentírás mindenkihez saját nyelvén szólhasson, abban a formában, ahogyan az számára a leginkább érthető.

Mit szeretnénk elvégezni?

A magyarországi feladatunk

A Wycliffe Világszövetség nem az egyetlen szervezet, amely globálisan foglalkozik bibliafordítással, de ezek között az egyik legjelentősebb. Fennállása óta mintegy 1419 Újszövetség vagy teljes Biblia fordításában vett részt, további 766 nyelven pedig legalább egy könyv megjelentetésében volt része. A helyi közösségekkel partnerségben munkatársaink nem csupán bibliafordítással kapcsolatos célokat segítenek, hanem egyéb forrásanyagok kidolgozásában és fordításában is közreműködnek; ilyenek pl. az írásolvasás-oktatási anyagok, egyéb oktatási anyagok, egészségügy- és közösség-alapú tárgyak.
Magyarországon nem foglalkozunk kifejezetten magyar nyelvre történő bibliafordítással – mivel a mi anyanyelvünkön már olvasható Szentírás több fordításban is. Itteni küldetésünknek főként azt látjuk, hogy a magyar keresztyéneket informáljuk és képességük szerint bevonjuk a bibliafordítás szolgálatába; illetve hogy a már külföldön és hazánkban krosszkulturális munkában álló tagjaink számára biztosítsuk a folyamatosan szükséges adminisztrációs hátteret.

Közhasznúsági jelentések

Közhasznú egyesület

Jelentések

A Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete Magyarországon hivatalosan bejegyzett, közhasznú munkát végző egyesületként létezik. A szervezet a Magyar Evangéliumi Szövetség (www.aliansz.hu) tagja.

* A 2012 májusától 2013 márciusáig terjedő időszakra 250.000 Ft támogatást kaptunk a Nemzeti Együttműködési Alaptól (Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől) a Wycliffe minőségi működésére (NEA-KK-12-M-2518). Köszönjük!

* A 2012. évre 192.024 Ft támogatást kaptunk Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjától a munkabérek nettó értékének 2012. évi megőrzéséhez (NFA-2012-KOMP). Köszönjük!

* 2011-ben 400.000 Ft támogatást kaptunk a Nemzeti Civil Alapprogramtól (NCA-ORSZ-11-0282). Köszönjük!

Néhány nemzetközi partnerszervezetünk honlapja

Wycliffe Global Alliance

A nemzetközi honlap

Wycliffe UK

Az angliai honlap

Wycliffe Kanada

A kanadai honlap

Wycliffe Német

A német honlap

Wycliffe USA

Az amerikai honlap

Wycliffe Ausztrália

Az ausztrál honlap

SIL

Summer Institute of Linguistics

BTL

Bible Translation and Literacy

Magyarországi partnerszervezeteink

hu.om.org

OM Magyarország

aliansz.hu

Magyar Evangéliumi Szövetség

fek.hu

Fiatalok az élet köszöbén

timoteus.hu

Timóteus Társaság

reformatus.hu

Magyarországi Református Egyház

baptist.hu

Magyarországi Baptista Egyház

punkosdi.hu

Magyar Pünkösdi Egyház

evangelikus.hu

Magyarországi Evangélikus Egyház

bibliatarsulat.hu

Magyar Bibliatársulat

Rólunk

A Wycliffe Bibliafordítók Egyesületének küldetése, hogy Istennek dicsőséget adjon azáltal, hogy a bibliafordítás révén hozzájárul és részt vállal az Egyháznak abban a törekvésében, hogy tanítvánnyá tegyen minden népeket.

Kapcsolódj be!

Támogatás