Fordítás és a Gyülekezetek

A gyülekezeted segíthet embereknek abban, hogy megismerjék Isten Szavát.

Fordítás:

Kb. 7000 nyelv létezik ma a világon. Ebből több, mint 1800 nyelven egyetlen szó sincs lefordítva a Bibliából. Több ezer nyelven pedig csak bizonyos részek vannak meg. Emberek millióinak, akik ezeket a nyelveket beszélik, kétségbeesetten szükségük van arra, hogy hallják, ahogyan Isten szól hozzájuk.

Azon nyelvek száma, amelyen még nincs Szentírás:

  • Amerika – 72 nyelv a 949-ből
  • Európa – 43 nyelv a 273-ból
  • Ázsia – 582 nyelv a 2273-ból
  • Afrika – 759 nyelv a 2123-ból
  • Óceánia – 403 nyelv az 1283-ból.

Gyülekezetek:

Az idők kezdete óta, Isten a gyülekezeteket használta arra, hogy elvégezze küldetését és megváltsa a világot. Semmi sem alapvetőbb ehhez a küldetéshez, mint a Biblia. Minden gyülekezetnek szüksége van Bibliára az adott emberek nyelvén. Együtt segíthetünk, hogy ez elérhető legyen!

„Olyan népcsoportokkal partnerségbe lépni, akiknek nem áll rendelkezésükre a Szentírás, segített mozgósítani a gyülekezetünket, hogy még nagyobb odaszánással imádkozzanak, még nagyobb áldozatkészséggel adakozzanak és felállítsuk a stratégiát a szolgálatba való küldésre. Ez egységesítette és átformálta a gyülekezetünket, ahogyan Isten kezének működését ünnepeltük a népcsoportok életére nézve.”

Rick Everswick, kerületi pásztor – Hill Country Bible Church

Fordítás mögött:

Küldj egy misszionáriust!

A helyi vezetőség növekszik azokban a közösségekben, ahol szolgálunk, de további támogatásra és szakértelemre van szükség a jövőben. A te gyülekezeted segíthet egy fordítás elkészülésében, ha imádkozik vagy küld valakit a közösségből vagy egy már aktív misszionáriussal lép partnerségbe és őt támogatja.

Gyülekezetek mögött:

Támogasd a bibliafordítást!

Nagy változást érhetsz el azzal, hogy imádkozol és segítesz megosztani az emberekkel a bibliafordítás szükségességét. Oszd meg a gyülekezeteddel, a házi csoportod tagjaival, a vasárnapi iskolában és az egész egyházi hálózattal! Bátorítsd és inspiráld őket, hogy ők is kezdjenek el változásokat előidézni!

Partnerségben egy népcsoporttal

Tapasztald meg annak áldásait, hogy egy imádkozó népcsoport lépésről-lépésre lefordítja a Bibliát a saját nyelvére. Ha úgy hiszed, hogy a te gyülekezeted egy ilyen mélyreható partnerségben részt venne, vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy felfedezzük a lehetőségeidet!

wycliffe.org/churches