Wycliffe Világimanap 2019

Minden év november 11-e jeles nap a Wycliffe Világszövetség, így a magyar szervezet életében is, hiszen ilyenkor az imádságé a fő hangsúly: ez a Wycliffe Világimanap.

Bár az imádság mindennapi szolgálatunk alapja, ezen a napon még koncentráltabban figyelünk arra, hogyan cselekszik Isten a közbenjárásunkon keresztül a bibliafordítás mozgalmában. Idei témánk egyben tapasztalatunk megvallása: KEGYELEM.

November 4-től minden nap aktuális imatémákat osztunk meg veletek!

2019. november 12

KÖSZÖNJÜK, hogy velünk imádkoztatok a hét folyamán, így ti is becsatlakoztatok a bibliafordítás világméretű mozgalmába! 💓🌍🌎🌏 Áldás vagytok!

Ha folytatni szeretnétek a közbenjárást vagy szerveznétek egy vagy rendszeres imaalkalmat a témában, írjatok nekünk a prayer@wycliffe.hu címen! Legyetek áldottak! 🙏

2019. november 11. #17

Ha ma nincs sok időtök imádkozni, de mégis csatlakoznátok hozzánk, akkor a fenti imatémákban összefoglaltuk röviden a fontosabb imatémákat! Köszönjük, ha ma is velünk imádkoztok a bibliafordítás szolgálatáért és az ige terjedéséért! 😊

2019. november 11. #16

Az elmúlt húsz évre visszatekintve hálát adunk minden munkatársunkért és kitartó támogatóinkért!

Imádkozzunk, hogy Isten továbbra is munkálkodjon az emberek szívében, hogy személyes elhívásuk szerint legyenek részesei ennek a szolgálatnak!

Imádkozzunk, hogy Isten vezesse azokat az embereket, akik a helyüket keresik, hogy hol tudnak becsatlakozni a szolgálatban!

A 20 éves ünnepségről a videók megtalálhatók a YouTube csatornánkon!

2019. november 11. #15

A mai nap végül arra is nagyszerű alkalom, hogy együtt kérjük Isten bölcsességét és vezetését a bibliafordítás mozgalmának és a Wycliffe munkájának JÖVŐJÉRE!

FŐ IMATÉMÁINK A JÖVŐ KAPCSÁN:

 1. Hasznosak a stratégiák, tervek – és élünk is ezekkel, ugyanakkor mindenek előtt Isten vezetésére szeretnénk hagyatkozni a jövő lépései, irányai kapcsán. Ő már tudja, milyen ajtókat zár be és miket nyit ki számunkra. Imádkozzatok velünk azért, hogy mindenben Őt kövessük elsősorban!

 2. Járjunk közben együtt a VISION 2025 nemzetközi látásnak a megvalósulásáért; ti. hogy 2025-ig minden olyan nyelven elinduljon a bibliafordítás, amelyen még szükséges. (Ez jelenleg még 2115 nyelvcsoportot érint.) Nyíljon ki mindenhol az ajtó az evangélium előtt!

 3. Imádkozzatok velünk a következő generációért, hogy az Atya áldja meg őket önzetlen, tiszta és bátor szívvel. Keressék és kövessék az Ő akaratát, és legyenek készek menni és küldeni munkásokat az evangéliummal még el nem ért területekre! Hisszük azt is, hogy közülük kerül majd ki a „bibliafordítók” utolsó generációja. Ismerjék fel az Úr elhívását!

2019. november 11. #14

Ez a nap alkalom arra is, hogy ÜNNEPELJÜK AZ ÚR NAGYSZERŰ ÉS CSODÁS MUNKÁJÁT a népek között!

Bámulatos Istenünk van, Aki misszióban van, cselekszik és Élő Szavával átformál szíveket, családokat, egész nyelvcsoportokat!

Az alábbiakban a kenyai rendille bibliaátadási ünnepség fotóit közöljük. Ezeken a nagyívű rendezvényeken hatalmas örömmel és tisztelettel fogadják népük körében a rég várt anyanyelvi Szentírást. Adjunk hálát velük együtt szívből Istenünk Szaváért és gyönyörködjünk örömükben, inspiráljon minket hálájuk és ünneplésük!

Ha eljutott hozzám igéd, én élveztem, igéd vidámságot szerzett nekem és szívbeli örömöt, hiszen rólad neveztek el engem, Uram, Seregek Istene. (Jer. 15:16)

2019. november 11. #13

 • Adjunk hálát az elmúlt 20 év szolgálati lehetőségéért és az odaszánt életekért, akik bekapcsolódtak Magyarországról is a bibliafordítás mozgalmába munkatársként vagy ima- ill. anyagi támogatóként!

 • Imádkozzunk a távolban dolgozó munkatársainkért és családjaikért is.

 • Tagjaink közül néhányan többféle fizikai vagy lelki természetű problémával küzdenek az utóbbi időben. Imádkozzunk gyógyulásért, erőért és bölcsességért a helyzet megfelelő kezeléséhez, amire időnként a távolból van szükség.

 • Imádkozzunk szilárdságért, jó együttműködésért és elegendő pénzügyi támogatásért a nemrég megújult irodai csapat számára! A hazai csapat négy tagja jelenleg mind alultámogatott és meglehetősen túlterhelt, de próbálják megtalálni a megfelelő egyensúlyt.

 • Adjunk hálát a magyar Elnökség odaszánt munkájáért, és imádkozzunk a vezetésükkel jelenleg is folyó stratégiai tervezésért, miközben Isten vezetését keresik a szervezet jövője kapcsán.

 • Munkatársaink számos bemutatóra kaptak meghívást az utóbbi időben. Kérjük az Urat azért, hogy Ő munkálkodjon és a megfelelő üzenet célba érjen, s így sokan mások is bekapcsolódjanak a bibliafordítás mozgalmába hazánkból.

2019. november 11. #12

Több mint 300 biblia fordítói projekt fejeződik be a következő három évben (angol nyelvű PDF-ek):

2019. november 11. #11

komfort

„Büszke vagyok, hogy a Wycliffe közösség egészen másképp gondolkodik, mint a lenti képen látható!  Azért imádkozom, hogy tudjuk jól támogatni és segíteni azokat, akik a „frontokon” vannak!  Nem a kényelemért, hanem ISTEN ügyéért/ügyében küzdünk! ☝️Ez még több imára hív! 🙏 ”

Bacsó Benjámin
a Wycliffe Magyarország Elnöke

2019. november 11. #10

Sokféle akadály, trauma, kihívás és hiány nehezíti a szolgálatunkat a világ minden táján.

A mai imanapunk lehetőség arra is, hogy…
Isten elé hozzuk A NEHÉZSÉGEKET ÉS KIHÍVÁSOKAT, MELYEKKEL MUNKÁNK SORÁN gyakran SZEMBESÜLÜNK.
Kérjük Istent, hogy kegyelmét és védelmét árassza ki az elzárt vagy háborús területeken is, és nyisson utat az Ige előtt!

Egyik ÉNY Kamerunban élő és szolgáló bibliafordítói konzulens barátunk (nevezzük Áronnak*) az utóbbi években sokféle traumát élt át családjával, munkatársaival közösen a lakóhelye környékén uralkodó polgárháborús állapotok miatt. Ennek ellenére rendkívüli elkötelezettséggel, hűséggel és bátorsággal végzi továbbra is szolgálatát, Istenre bízva szeretteit, biztonságát, életét.

Valódi nevét*, arcát, egyéb konkrétumokat biztonsági okok miatt itt nem oszthatunk meg, de fontosnak tartjuk, hogy minden magyar testvérünket buzdítsuk arra, hogy velünk imádkozzanak Áronért* és a hozzá hasonló helyzetben levőkért!

„Egy hang kiált: Építsetek utat a pusztában az Úr nak! Készítsetek egyenes utat Istenünknek a kietlen tájon át! Emelkedjék föl minden völgy, süllyedjen le minden hegy és halom, legyen az egyenetlen egyenessé és a dombvidék síksággá! Mert megjelenik az Úr dicsősége, látni fogja minden ember egyaránt. – Az Úr maga mondja ezt. Egy hang szól: Kiálts! Én megkérdeztem: Mit kiáltsak? Minden test csak fű, és minden szépsége, mint a mezei virágé. Elszárad a fű, elhervad a virág, ha ráfúj az Úr szele. – Bizony, csak fű a nép! Elszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk igéje örökre megmarad.” (Ézsaiás 40:3‭-‬8 RÚF)

AMEN!

2019. november 11. #9

 • Imádkozzunk új, kreatív támogatásgyűjtési ötletekért a Svéd Wycliffe szervezet (folk&språk) számára, hiszen az elmúlt évben nagy változások történtek a korábbi kormányzati támogatások fogadási feltételeiben. Ez mélyen érinti az eddig svéd forrásokból támogatott projekteket.

 • Imádkozzunk a balochi nyelvű bibliafordítási projektért, amit a svéd szervezet felügyel!

 • Imádkozzunk, hogy a gyakorlatban is megvalósulhasson a közelmúltban elfogadott új stratégia!

2019. november 11. #8

Ferreira-Láng Emese és Riaan imakérései:

 • Hálát adunk Istennek, hogy Emesének jól sikerült az előző konzultációs útja, amin a Máté evangéliumát ellenőrizték a Luvana nyelvi csoporttal. Az idő szúk volt, de Istennek hála be tudták fejezni a munkát. Sok kihívással kellett szembenézniük a vízellátás, internet hozzáférés és egészségügyi nehézségek tekintetében, de Isten segített leküzdeni az akadályokat, és sikerült a munka végére érni.

 • Imádkozzunk Emeséért, aki november 9-én indult Zambiába, hogy a Kunda nyelvcsoporttal dolgozzon a János evangéliumának és néhány levélnek a befejezésén. Kérlek, imádkozzunk jó együttműködésért, az utazás biztonságáért és a munka előrehaladásért! Emese egy kollégájával, Andrew Pitcher-el utazik, aki bibliafordító konzulens jelölt. Együtt fognak dolgozni a fejezetek ellenőrzésén. Imádkozzunk, hogy jó kapcsolat alakuljon ki azok között, akik részt vesznek a munkában.

 • Imádkozzunk Emese kezének gyógyulásáért, valamint, hogy az Úr vegye el a folytonosan visszatérő fejfájásait is!

2019. november 11. #7

Imádkozzunk az R* fordítói projektért, amit Wycliffe Norvégia felügyel. (*biztonsági okok miatt nem nevezhető meg a nyelvcsoport):

 • Imádkozzunk védelemért a népcsoport valamint a bibliafordítási projekt számára!

 • Imádkozzunk kreativitásért a világ különböző pontjairól történő munkavégzéshez és konzultációhoz!

 • Jó internetkapcsolatra van szükség a fordítás érthetőségének ellenőrzéshez. Egy ideig megakadt a munka internet problémák miatt!

 • Imádkozzunk, hogy az R* nép hozzáférjen a frissen lefordított Lukács videóhoz, ami már elérhető YouTube-on!

 • Imádkozzunk a parkari és a kachhi fejlesztési projektekért is! (vízumszükségekért, az értékek és a munkatársak védelméért, stb.)

2019. november 11. #6

Ernst-Kurdi Eszter és Andreas imakérései:

 • Egy hét múlva Andreas a Kongói Demokratikus Köztársaságba utazik, ahol egy rádiódráma-készítő műhelyt fog vezetni. Imádkozzunk érte, az utazásáért, a biztonságáért, az egészségért, a résztvevőkért és azért, hogy a műhely eredményes és hasznos legyen.

 • A következő tanévben újra indul a francia nyelvű i-DELTA képzés, amit Eszter vezet Kamerunban. Vannak már jelentkezők rá, de sokaknak nincs meg a megfelelő anyagi hátterük ahhoz, hogy tanulmányokat folytassanak. Imádkozzunk azért, hogy Isten rendelje ki számukra a szükséges támogatást vagy ösztöndíjat.

 • Imádkozzunk azért, hogy rendeződjön a biztonsági helyzet Kamerunban.

2019. november 11. #5

 • A Wycliffe Hollandia igazgatója, Bram és csapata sokat utaznak. Imádkozzunk biztonságért és azért, hogy Isten megvalósítsa jó terveit és céljait ezeknek a találkozóknak az alkalmával!

 • Imádkozzunk továbbá jó és hatékony kapcsolatért a szolgálat támogatóival!

 • Imádkozzunk a koei Újszövetségért, ami készen áll a nyomtatásra és a 2020. február 23-ai átadásért!

 • Imádkozzunk, hogy Isten védelmezze ezt a projektet az utolsó részletek átnézése közben is!

2019. november 11. #4

A Gardner család imakérése:

 • David a Roma Szentírás honlapján dolgozik (ashunledevles.eu.org), hogy hangfelvételeket is meg lehessen hallgatni vagy az interneten, vagy letöltve. Imádkozunk, hogy az emberek válaszoljanak Isten szavára, akárhogy is hallják!

 • Kérjük, hogy imádkozzanak Gardner David és Sári kollégáiért, Zoltánért és Péterért, akik a héten észak-erdélyi roma gyülekezeteket látogatnak meg, hogy megmutassák, mi van már lefordítva a Bibliából, és hogy kipróbáljanak néhány bibliai kisfilmet.

 • Sok roma a magyar ábécét használja, hogy a nyelvén írjon, de sokkal többen inkább román betűket. A baj csak az, hogy a roma ábécében vannak olyan hangok, amiket a román ábécével nehéz leírni (pl. a, e, gy, ty, ny). Imádkozzanak bölcsességért, hogy a csapat jó döntéseket hozzon a helyesírás terén. Kérjük, hogy imádkozzanak készséges önkéntesekért, akiket megkérdezhetnek, hogy ők hogyan is írnának egyes szavakat.

2019. november 11. #3

Imádkozz az olasz Wycliffe szervezet (AITB) által koordinált bibliafordítási projektekért!:

 • Nyugat-afrikai projekt: több ember kapcsolódjon be a lefordított anyagok tesztelésébe, hogy megfelelő visszajelzéseket kapjanak!

 • Közel-keleti projekt: Hamarosan elkészül a teljes bibliafordítás! Jelenleg a végső ellenőrzés és a tesztelés van folyamatban. Imádkozzunk védelemért és bölcsességért! Az igazgató, Marco szeretné, ha MINDEN helyi gyülekezetben imádkoznának a bibliafordításért. Néhány helyen jelenleg is imádkoznak, de kéri Istent, hogy minél többen bekapcsolódjanak!

2019. november 11. #2

Greizer család imakérése:

 • Kėrjük, imádkozzatok a gyermekeink jövőre kezdődő otthonoktatásáért, anyagokért, bölcsességért, és hogy mindemellett még a jogi háttér is rendben legyen.

2019. november 11. #1

 • A svájci Wycliffe igazgatójának, Thomasnak és a csapatának sok lehetősége van gyülekezetekben és rendezvényeken beszélni.

 • Imádkozzunk bölcsességért a felkészüléshez, hogy az ÚR személyesen szólíthassa meg általuk az embereket!

 • Imádkozzunk az Wycliffe Svájc Elnökségéért és stratégikus vezetésért!

 • Kérjük Isten bölcsességét, miközben a svájci szervezet bővíteni próbálja tevékenységi körét, különös tekintettel a projektek finanszírozása, de az imatámogatók gyűjtése és munkások kiküldése terén is.

2019. november 10.

2019. november 9.


A mai napon elkezdjük veletek megosztani munkatársaink imatémáit. Ma BARABÁS CECÍLIA és a GREIZER CSALÁD van soron.

Barabás Cecília:

 • November 19-22 támogatásgyűjtési képzés Németországban hasznos legyen, sok új ismerettel gazdagodjunk, új kapcsolatok épüljenek.
 • Munkatársaink szellemi és fizikai megújulásáért, hogy még hatékonyabban tudjanak részt venni a bibliafordítás mozgalmában.
 • Anyagi források érkezzenek, a szervezet stabilizálódjon!

Greizer család:

 • Imádkozzunk a vanuatui Trenem Tingting nevű bibliaismereti tanfolyam résztvevőiért, hogy minél többen felismerjék és elhagyják a bűneiket, és Krisztusban keressék (és találják meg) a megoldást az életükre.
 • A bibliaismereti munkánkért, hogy az Úr rendeljen ki minél több odaszánt életű munkatársat.

2019. november 8.


Az idei évben a Wycliffe Panama az imapartnerünk, s most az ő imakéréseit osztjuk meg veletek:

 • Kérlek, imádkozz a panamai nemzetért, a kormányért, az elnökért és vele dolgozókért!
 • A tartományokban élő és dolgozó családfőkért.
 • A családtagjainkért, szomszédainkért, akik még nem ismerik Jézust.
 • Az oktatásért, egészségügyért és a közszolgáltatásokért.
 • A gyermekeinkért ebben a szabados világban, ahol már korán találkoznak a szexszel, az abortusszal és bántalmazásokkal.
 • Egységért a pásztorok között és a gyülekezetekben.
 • A misszionáriusainkért és családjaikért, hogy Isten töltse be az ő szükségeiket, hogy tudják építeni az Ő királyságát.
 • Hálát adunk a szeptember 2-i PAAM új iroda épületének átadásáért. Ez a szervezet támogatja Panamában a latin amerikai missziós munkásokat. Imádkozzunk, hogy a létesítményt hasznosítani tudják és 10 év szolgálat után új szintet tudjanak elérni. Kérjük Istent, hogy áldja meg a második nyelvtanulási programjukat.
 • Imádkozzunk azokért, akik rövidtávú missziós útra készülnek, hogy Isten töltse be minden szükségüket.
 • Kérjük Istent, hogy áldja meg a személyzeti munkatársakat, hogy tudják teljesíteni a kitűzött célokat és betöltsék az Ő tervét arra vonatkozólag, hogy kiterjesztik Isten királyságát.

2019. november 7.

Az alábbi képeken láthatóak az elmúlt 5 év statisztikája a bibliafordítással kapcsolatban.

Adjunk hálát a 144 elkészült TELJES Bibliáért, a 215 Újszövetségét és a 93 Bibliarészletért!

Imádkozzunk szolgálókért azokon a területeken, ahol még el sem kezdődött a bibliafordítás!

Imádkozzunk a jelenleg is folyamatban levő bibliafordításokért!

Anyagiakkal is támogatnád, hogy a munka tovább folytatódjon? Az alábbi módon megteheted:

Wycliffe Bibliafordítók – K&H Bank
10201006 – 50070046 – 00000000

2019. november 6.

Imádkozzunk azokért a népekért, ahol Biblia részletek vagy akár a teljes Újszövetség is le van már fordítva, de eléretlen terület. Többnyire az iszlám részeken.

Adjunk hálát, az elkészült fordításokért!

Imádkozzunk, hogy Isten igéje az emberek szívéhez szóljon és formálja át az életüket!

Imádkozzunk azokért, akik ezeken a területeken Isten gyermekeiként élnek, akár üldöztetések ellenére is!

2019. november 5.

Az alábbi videóban Kirk Franklin, a Wycliffe Világszövetség Elnökének imára buzdító rövid beszédét hallgathatjuk meg angolul.

A videóból részlet:

“Az idei témánk a kegyelem. A kegyelem nagyon fontos, mert Istentől származik. Ez része annak, hogy kicsoda Isten. Arra hivattunk el, hogy a kegyelem sáfárai legyünk és a sáfár olyan dologról gondoskodik, ami valaki más tulajdona. Tehát, ahogyan mi sáfárkodunk Isten kegyelmével az imádságainkon keresztül, valójában annak ünneplése, ahogyan Isten az Ő kegyelméből munkálkodik ma is világszerte. A Biblián keresztül látjuk az isteni nagylelkűség gondolatát, amely Isten reményén alapszik. Az Ő igazságán, az Ő hűségén, az Ő szeretetén és az Ő kegyelmén. Ez a kegyelem vált elérhetővé az emberiség számára Jézus Krisztusban. És amire Isten hív minket az egy fejjel lefelé fordított királyság. Ez az a hely, ahol valami átfordul és az ember megtagadja önmagát. („Élek többé nem én, hanem él bennem a Krisztus.” Gal.2:20) Ahol másoknak szolgálunk és szeretjük Istent. Ez az a fajta gyümölcs, amiben reménykedünk a bibliafordítás mozgalma során.”

Kirk Franklin jövő év folyamán adja át a szervezet vezetését. Imádkozzunk azért, hogy minden rendben menjen ezzel kapcsolatban!

2019. november 4.

De hogyan hívják segítségül azt, akiben nem hisznek? Hogyan higgyenek abban, akiről még nem is hallottak? De hogyan hallhatnának róla, ha senki nem mondja el nekik az üzenetet? (Róma 10,14 EFO)

 

Naponta nagyjából 44 000 ember hal meg anélkül, hogy valaha hallotta volna az evangéliumot. Sokaknak közülük nem is létezik a Szentírás az anyanyelvén. Ez azt jelenti, hogy egy év leforgása alatt körülbelül 16 millióan halnak meg a Jézus Krisztusról szóló jó hír ismerete nélkül.

Imádkozz velünk – értük! Itt az idő, hogy ők is meghallják!

Mundara Muturi beszédéből egy részlet, melyet a Wycliffe Bibliafordítók 20 éves születésnapi ünnepségén, február 16-án mondott:

„Részt vettem egy ünnepségen. Sokat táncoltunk, sokat hangosan kiáltottunk, és olvastuk Isten igéjét abban a közösségben. Kenya nyugati részében élnek ezek az emberek akikkel együtt voltunk.

Az átadó ünnepség után a tolmácsot megkereste egy idősebb hölgy. Kérdezte, hogy mi történik itt ma?

Mondták neki, hogy ma megkaptuk Isten igéjét a saját nyelvünkön.

És akkor rám nézett, és ezt mondta: Nézz rám, egy öreg asszony vagyok. Nekem már nincs erőm, hogy föl-le járkáljak ezen a hegyen. Nem tudok írni és olvasni a saját nyelvünkön. Miért került nektek ennyi időbe, hogy ideadjátok Isten igéjét a kezembe az én nyelvemen?

A magyar egyházaknak az 1500-as évek végétől kezében van a Biblia. Van legalább 7 bibliafordítás magyarul, de vannak sokan a világon, akiknek egy változat sincs a nyelvükön! És kérdik a magyar egyházat: Miért tart nektek olyan sokáig, hogy megkapjuk Isten igéjét a saját nyelvünkön?

Isten áldjon titeket, ahogy ezen gondolkodtok majd!”

Teljes videó elérhető itt: https://www.facebook.com/wycliffe.hu/videos/483371708862201/