Imádkozz irodai munkatársaink szolgálatáért!

2021. augusztus (#1)


A bibliafordítás munkájának hátterében sokféle szakmai feladat ellátására van szükség. Ahhoz, hogy egy missziómunkás a világ más pontján akadály nélkül végezhesse a szolgálatát, hogy egy projekt megfelelő forrásokhoz juthasson, vagy hogy a szükségekről itthon és külföldön is friss és pontos tájékoztatáshoz juthassanak a gyülekezetek – sok odaszánt „láthatatlan” emberre van szükség. Ők, azok, akik például a magyar Wycliffe irodában is dolgoznak. Többségük nem egy, hanem több feladatkört is párhuzamosan lát el a munka sikeréért… cserébe sosem unatkoznak. Imádkozzunk most értük!
 
Ezúttal néhány munkaterületet kiemelve osztjuk meg veletek a magyar Wycliffe iroda aktuális imatémáit.

SZEMÉLYZETI MUNKA, ÉRDEKLŐDŐKKEL VALÓ FOGLALKOZÁS, KIKÜLDÉS, TAGGONDOZÁS

Az elmúlt hetekben is többen jelezték felénk érdeklődésüket a teljesidejű vagy részidős szolgálat kapcsán. A kapcsolatot velük személyzeti koordinátorunk, Barabás Cecília tartja. Ő a felelős a tagjainkkal és a fogadó szervezetekkel való rendszeres kapcsolattartásért is. Legnagyobb kihívást pedig jelenleg a személyzeti és felvételi rendszerünk újraépítése jelent a számára. Imádkozzunk bölcsességért, kellő körültekintésért, erőért, jó kapcsolatokért!

GYEREKANYAGOK FEJLESZTÉSE, TERJESZTÉSE

A következő generáció tájékoztatása, korai bevonása Isten missziójába már jópár éve a szívünkön van. Ennek kapcsán rengeteget fejlődött a szervezet, új és nagyszerű anyagok születtek. Egyúttal van egy megtorpanás is jogi egyeztetés okán. Köszönjük, ha velünk imádkoztok megoldásokért, tovább fejlődésért!

RENDEZVÉNYEK, PARTNERKAPCSOLATOK, GYÜLEKEZETEKKEL KÖZÖS SZOLGÁLAT

Az iroda feladatkörébe tartozik a szervezet rendezvényeken történő képviselete, illetve a partneri kapcsolatépítés és az egyházakkal, gyülekezetekkel, más szervezetekkel is. Ezekért a területekért első sorban a szervezet igazgatója, Zentai Zsuzsa a felelős.

Ennek jegyében vettünk részt pl. július utolsó hetében az idei Csillagponton, Debrecenben. Erre a rég várt Református Ifjúsági Találkozóra egy sokszínű interaktív kiállítással készültünk. Sokféle színes programmal és bemutatóval találkozhattak a látogatók nálunk, akik többet megtudhattak a bibliafordítás mozgalmáról, de pl. tesztelhették tudásukat is és személyes történeteinket is meghallgathatták. Bár sűrű volt a hét és alaposan elfáradtunk, de hálásak vagyunk az érdeklődőkért és a jó beszélgetésekért! Hisszük, hogy a magvetésnek bőséges gyümölcse lesz! Imádkozz velünk te is ezért! (Képek lent.)

A jelenlegi időszakban igyekszünk kiemelt figyelmet szentelni a gyülekezetekkel és az egyházakkal való kapcsolatra; különös tekintettel a küldő közösségekkel történő párbeszédre. Hálásak vagyunk a közbenjárásotokért ezügyben is, hiszen munkánk egyik legfontosabb alappillére ez az együttműködés!

PÉNZÜGYI KOORDINÁCIÓ, PROJEKTTÁMOGATÁSOK

A Wycliffe szervezetek májustól egy új közös pénzügyi rendszert kezdtek használni, ami nagyon fontos szerepet tölt be a bibliafordítási munka hátterében. Istennek hála, minden rendben történt az átállás során. Martin M. Robb pénzügyi koordinátorunk külön köszöni, hogy imádságban hordoztátok ezt a témát, és most közösen adhatunk hálát!

A szervezet egyik legújabb munkaterülete az ún. projekttámogatásokban való részvétel. Dicsőség Istennek az odaszánt támogatókért, akik az egyes bibliafordítási, képzési vagy nyelv- és közösségfejlesztési projektek mögé álltak oda. További érdeklődőink számára is szeretnénk megfelelő támogatandó célokat találni, és növekedni ebben a fontos szolgálatban! Imádkozzatok velünk jó megoldásokért, Istent magasztaló gyümölcsökért!

FIGYELEM! SZEPTEMBERTŐL ÚJ MUNKATÁRS KERESTETIK!
KOMMUNIKÁCIÓ ÉS IMAKOORDINÁCIÓ

Jelenleg legaktuálisabb imatémánk, hogy imakoordinátor és kommunikációs munkatársunk, Mónus Eszter, augusztus 15-én tölti utolsó munkanapját a Wycliffe-nél, nagy űrt hagyva maga után. Hálásak vagyunk 2,5 éves szolgálatáért közöttünk, hiszen ezidő alatt hatalmas fejlődésen ment át a szervezet küldő kommunikációja.

Kérjük, imádkozz velünk olyan új munkatársakért és önkéntesekért, akik az irodai csapat részeként be tudják tölteni a jövőben ezeket a fontos szerepköröket! Adjunk hálát Eszti eddigi szolgálatáért és kérjük, hogy Isten vezesse a továbbiakban is!

Ha pedig indíttatást érzel arra, hogy te is csatlakozz, jelezd azt felénk az office@wycliffe.hu címen!

IMATÉMÁK:

  • Adj hálát velünk azért, hogy az Úr már 22 éve használja a magyar Wycliffe irodát és annak munkatársait!
  • Kérd az Urat a jelenlegi irodai csapatért, erőért, bölcsességért, megfelelő anyagi és kapcsolati forrásokért a számukra, jó együttműködésért!
  • Imádkozz velünk új kommunikációs munkatársért és imakoordinátorért!
  • Imádkozz a szolgálat iránt érdeklődőkért, Isten vezesse őket tovább az Ő akarata szerint!
  • Adj hálát a Csillagpontért, az áldott beszélgetésekért és a jó csapatmunkáért! Kérd az Urat, hogy legyen jó gyümölcse ennek a fesztiválnak minden résztvevő és látogató életében!
  • Hála, hogy munkatársaink több gyülekezetben is beszámolót tarthattak a közelmúltban, és imádkozzunk a következő hetekre betervezett alkalmakért is!
  • Hála az új pénzügyi rendszerre való zökkenőmentes átállásért, és a projekttámogatókért!
  • Imádkozz velünk a gyülekezetekkel, egyházakkal közös mozdulásokért, Isten dicsőségére!


IMÁDKOZHATUNK ÉRTED?

Szeretnénk jelezni imatámogatóink felé is, hogy a Wycliffe munkatársi közössége folyamatosan imádkozik a korona vírus okán kialakult helyzetért és személy szerint értetek is. Ha bármelyikőtöknek van személyes imatémája, bátorítjuk, hogy ossza meg azt velünk a prayer@wycliffe.hu címen, imádkozni fogunk érte. (Természetesen bizalmasan kezeljük ezeket.)

Rólunk

A Wycliffe Bibliafordítók Egyesületének küldetése, hogy Istennek dicsőséget adjon azáltal, hogy a bibliafordítás révén hozzájárul és részt vállal az Egyháznak abban a törekvésében, hogy tanítvánnyá tegyen minden népeket.

Elérhetőség

Közösség

Szolgálatunk

  • Miért fontos a külmisszió?
  • Miért fontos a bibliafordítás?
  • Hogy áll a bibliafordítás helyzete ma?
  • A Wycliffe Bibliafordítók története
  • A Wycliffe Bibliafordítók munkája

Szervezetünk

  • Irodánk
  • Hitvallásunk
  • Küldetésünk és látásunk
  • Alapértékeink
  • Történetünk
  • Munkatársaink
  • Elnökségünk

Az Ön szerepe

  • Imádkozhat
  • Adakozhat
  • Részt vehet...
  • Olvashat rólunk