Imádkozz velünk a BÉKÉÉRT!

(2022. március)

Járj velünk te is közben a háborús helyzetben is,
az ige további terjedéséért!

Az elmúlt hét eseményei egyikünket sem hagyták érintetlenül. Rengetegen megmozdultak, segítenek, adakoznak, imádkoznak a konfliktus rendeződéséért, a szenvedőkért, a menekülőkért! De hogyan imádkozhatunk Isten munkatársaiként, az Ő szemszögéből? Hogyan járhatunk közben ekkor is az Ige terjedéséért? 

Köszönjük, hogy a te imatámogatásodra most is számíthatunk!
Hatalmas kincs a közbenjárásod kedves testvérünk!

Egy hete orosz csapatok támadták meg Ukrajnát. Imádkozzunk mindkét országért! Mind Oroszországban, mind Ukrajnában sokaknak vannak barátai és rokonai az ellenkező oldalon. A konfliktus mindkét oldalán testvérek, unokatestvérek és barátok kénytelenek egymás ellen harcolni. A helyzet sok fájdalmat és szorongást okoz mindkét országban élőknek.

Íme néhány mód arra, hogy hogyan is imádkozhatsz:

1. IMÁDKOZZ BÉKÉÉRT!

Kérd Istent, hogy fordítsa jóra az emberek rossz terveit! Imádkozz azért, hogy Isten céljai valósuljanak meg!

„Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa.” (1Mózes 50:20)


2. IMÁDKOZZ AZ 57. ZSOLTÁRRAL A BAJBA JUTOTTAKÉRT!


3. IMÁDKOZZ A 46. ZSOLTÁR SZAVAIVAL!

– különösen a 9-11. verssel, a harcoló alakulatokra és a konfliktust befolyásoló világvezetőkre vonatkozólag:

„Jöjjetek, lássátok az Úr tetteit, aki bámulatos dolgokat művel a földön. Háborúkat szüntet meg a föld kerekségén, íjat tör össze, lándzsát tördel szét, harci kocsikat éget el. Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! Magasztalnak a népek, magasztal a föld.” (Zsoltárok 46:9-11)


4. AKTUÁLIS IMATÉMÁK:

Imádkozzunk Ukrajna lakosaiért, akiket bombáznak, és azokért is, akik mindenüket hátrahagyva úton vannak, megpróbálnak biztonságosabb területekre költözni. Kérd Istent, hogy biztosítson számukra védelmet és gondoskodást! Sok a magára maradt nő és gyermek, akik sok traumát szenvedtek már eddig is.

Imádkozz velünk a Wycliffe érintett munkatársaiért is. Sokuknak családja és közeli barátai vannak Ukrajnában, és aggódnak jólétük miatt. A háborús helyzet pedig katasztrófális hatással van a régióban dolgozók támogatására és a pénzügyeikre.

Imádkozzunk a szomszédos országokban élő keresztényekért (Lengyelország, Szlovákia, Magyarország és Románia)! Az ukrán határátkelőkön át folyamatosan érkeznek azok, akik még próbálják elhagyni az országot. Ennek eredményeként sokan vannak szükségben, élelmet és menedéket és testi-lelki nyugalmat keresnek. Mindegyik országban sok keresztény próbál a menekültek segítségére lenni. Kérd Istent, hogy gondoskodjon a rászorulókról, és adjon bölcsességet és egységet a segítőknek!

Imádkozz a régióban zajló bibliafordítási projektekért, amelyeknek bizonytalanná vált a helyzete, mind a munkatársak jelenléte, mind pedig a finanszírozás terén. A szükség pedig hatalmas Isten élő és ható, béketeremtő és gyógyító szavára!

Ha szívesen tejesztenéd Isten Szavát a menekültek között, írj nekünk!
Tervben van egy ukrán és orosz nyelvű kiadvány,
az online Bibliák elérhetőségével. 

IMÁDKOZHATUNK ÉRTED?

Szeretnénk jelezni imatámogatóink felé is, hogy a Wycliffe munkatársi közössége folyamatosan imádkozik aktuális imakérésitekért is. Ha bármelyikőtöknek van személyes imatémája, bátorítjuk, hogy ossza meg azt velünk a prayer@wycliffe.hu címen, imádkozni fogunk érte. (Természetesen bizalmasan kezeljük ezeket.)

Rólunk

A Wycliffe Bibliafordítók Egyesületének küldetése, hogy Istennek dicsőséget adjon azáltal, hogy a bibliafordítás révén hozzájárul és részt vállal az Egyháznak abban a törekvésében, hogy tanítvánnyá tegyen minden népeket.

Elérhetőség

Közösség

Szolgálatunk

  • Miért fontos a külmisszió?
  • Miért fontos a bibliafordítás?
  • Hogy áll a bibliafordítás helyzete ma?
  • A Wycliffe Bibliafordítók története
  • A Wycliffe Bibliafordítók munkája

Szervezetünk

  • Irodánk
  • Hitvallásunk
  • Küldetésünk és látásunk
  • Alapértékeink
  • Történetünk
  • Munkatársaink
  • Elnökségünk

Az Ön szerepe

  • Imádkozhat
  • Adakozhat
  • Részt vehet...
  • Olvashat rólunk