Fókuszban a labdarúgó világbajnokság országai

2022. december (#1)

November-decemberben zajlik a négyévente megrendezett labdarúgó világbajnokság. A résztvevő csapatok közül több is olyan ország válogatottja, ahol a keresztyéneket rendszeresen érik atrocitások, vagy egyenesen tiltják és üldözik a keresztyénséget.

Könyörögjünk azért, hogy az Úr adjon hűséget a következő országokban élő Krisztus-hívőknek:

Iránban könnyen letartóztathatják azokat, akik a Bibliáról és a keresztyén hitről beszélnek vagy Jézushoz imádkoznak. Ennek ellenére egyre többen fordítanak hátat az iszlámnak, követik Jézust, és vállalják annak veszélyét, hogy a hatóságok rajtaütnek a házi gyülekezeteken, a gyülekezetvezetőket pedig börtönbe zárják.

Szaúd-Arábia mélyen gyökerezik az iszlám hitben, és a törvény kimondja, hogy aki elhagyja a muszlim hitet, halállal bűnhődik. Bár a bíróságok az elmúlt években nem hoztak ilyen ítéletet, a maroknyi keresztyén általában titokban tartja a hitét.

A házigazda Katarban kizárólag a külföldieknek engedélyezett, hogy templomba járhassanak, a katari hívők pedig nem vehetnek részt ezeken az alkalmakon, és saját templomuk sem lehet. A legtöbb áttérő itt is titokban tartja a hitét, mivel Katar sem fogadja el az iszlámtól való elfordulást.

A marokkói hívőknek is tanácsos titokban tartaniuk, hogy Jézusban hisznek. Nadeen (álnév) is megtért, és nem tudta magában tartani az örömét. A családja tombolt mérgében, az édesapja megverte, így Nadeennek úgy kell tennie, mintha még mindig muszlim lenne.

Tunéziában óriási kockázata van annak, ha valaki keresztyén hitre tér. A nőket házasságra és házi őrizetre kényszeríthetik, míg férfiak esetében akár testi fenyítés, halálos fenyegetés vagy társadalmi kirekesztés lehet a megtérés következménye.

Mexikó nagy részét kartellek tartják az irányításuk alatt, és azok a keresztyének, akik felszólalnak a korrupció és erőszak ellen, könnyen célponttá válhatnak. Ezentúl pedig a bennszülött törzsi vallásokból is keresztyénekké válnak, akiket a közösségük kiközösít és elüldöz maguk közül.

Kamerunban 2017 óta folyik polgárháború, ami lefoglalja a kormányt, emiatt az ország északi részében sokat romlott a közbiztonság az iszlám szélsőséges csoport, a Boko Haram tevékenykedése miatt. A keresztyéneket különösen is veszélyeztetik az erőszakos támadások.

A fenti országok azért is bírnak különleges jelentőséggel azok számára, akik a szívükön viselik a Bibliafordítást, mert közülük több is szerepel azon a listán, amely országokban a legnagyobb szükség van még a Bibliafordításra.
Hordozzuk őket így is imádságban.

Imádkozzunk, hogy a keresztyének bölcsek, találékonyak és bátrak legyenek, amikor a hitükről tesznek bizonyságot.

Imádkozzunk Isten mindent meghaladó békességéért azok számára, akik csak titokban hisznek Jézusban, hogy megtalálják a módját, hogy találkozzanak és növekedhessenek a hitükben.

Kérjük az Urat, hogy őrizze meg az üldözött hívők életét és testi-lelki épségét, és erősítse a hitüket, hogy át tudják adni Isten szeretetét mindazoknak, akikkel csak találkoznak.

Könyörögjünk az említett országok vezetőiért, hogy álljanak az etnikai és vallási kisebbségek mellé, és hatékonyan korlátozzák a szélsőséges csoportokat, hogy minél inkább békességben élhessenek az emberek, és az evangélium terjedésének ne legyen akadálya.

Könyörögjünk Istenhez, hogy használja fel a világbajnokságot, hogy a katari hatóságok nagyobb szabadságot adjanak a katari hívőknek (illetve a többi ország vezetői is a saját országukban élő keresztyéneknek).

Források:
https://opendoorsyouth.org/wp-content/uploads/2022/11/ODY_WC2022_WCvWeb.pdf
https://lausanneworldpulse.com/newsbriefs-php/844/10-2007

Ima2025 facebook csoportunkba várjuk mindazokat, akik vállalják, hogy rendszeresen imádkoznak a még bibliaszükségben levőkért!
Csatlakozz Te is! Ne maradjon abba az ima!
Több információ: wycliffe.hu/ima-2025

Köszönjük, hogy a te imatámogatásodra biztosan számíthatunk!
Hatalmas kincs vagy a számunkra, kedves imatámogató testvérünk!

IMÁDKOZHATUNK ÉRTED?

Szeretnénk jelezni imatámogatóink felé is, hogy a Wycliffe munkatársi közössége folyamatosan imádkozik személyes imakérésekért is. Ha bármelyikőtöknek van olyan imatémája, amit szívesen megosztana velünk, bátorítjuk, hogy írja meg nekünk a prayer@wycliffe.hu címen, imádkozni fogunk érte. (Természetesen bizalmasan kezeljük ezeket.)

Rólunk

A Wycliffe Bibliafordítók Egyesületének küldetése, hogy Istennek dicsőséget adjon azáltal, hogy a bibliafordítás révén hozzájárul és részt vállal az Egyháznak abban a törekvésében, hogy tanítvánnyá tegyen minden népeket.

Elérhetőség

Közösség

Szolgálatunk

  • Miért fontos a külmisszió?
  • Miért fontos a bibliafordítás?
  • Hogy áll a bibliafordítás helyzete ma?
  • A Wycliffe Bibliafordítók története
  • A Wycliffe Bibliafordítók munkája

Szervezetünk

  • Irodánk
  • Hitvallásunk
  • Küldetésünk és látásunk
  • Alapértékeink
  • Történetünk
  • Munkatársaink
  • Elnökségünk

Az Ön szerepe

  • Imádkozhat
  • Adakozhat
  • Részt vehet...
  • Olvashat rólunk