Évzáró ImaMorzsa

2022. december (#2)

Évzáró ImaMorzsánkban munkatársaink karácsonyi gondolatait osztjuk meg. Egyúttal pedig köszönjük Testvéreink egész éves imatámogatását, hogy a szívükön viselték szolgálatunkat és azokat, akikről az idei ImaMorzsák szóltak. Ne hagyjuk abba az imádságot azokért, akik viszik az Örömhírt, és akikhez viszik!


Személyzetisünk, Barabás Cecília gondolatai:

Számomra a Karácsony a várakozás végét jelenti, amikor emlékezhetünk arra, hogy a Megváltó eljött erre a világra, hogy beteljesítse az Atya tervét. Az Ő szeretetét vágyjuk érezni és megélni családi körben és közösségként is!

Cili kedvenc karácsonyi Igéi:

Ézsaiás 9:5: Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!

Máté 1:23: Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuelnek neveznek” – ami azt jelenti: Velünk az Isten.


Andrea kedves karácsonyi igéje:

Titusz 2,11: Mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek.

Dél-Ázsiában a vallásszabadság korlátozott, de a keresztények gyülekezeteikben megünnepelhetik Jézus születését. Az ország, ahol szolgálok, más vallású, ezért decemberben – ellentétben a mi kultúrkörnyezetünkkel – nem minden a Karácsonyról szól. Az időjárás sem a klasszikus „karácsonyi képet” mutatja, a legtöbb lakott területen ismeretlen a havas táj. Azonban éppen e külsőségek hiánya teszi a keresztények ünneplését még különlegesebbé és a lényegre mutatóvá.

Persze, ők is megadják az ünnep módját, a m. közösségekben például a gyülekezet istentisztelet után közösen fogyasztja el a karácsonyi ebédet, amihez jellemzően disznót vágnak.


Ferreira (Láng) Emese írja Dél-Afrikából:

János 14:9: Aki engem lát, látja az Atyát…

A karácsony arra emlékeztet, hogy Jézus Krisztusban maga Isten jött le hozzánk, hogy helyreállítsa mindazt, ami elromlott az emberekben, a világban. Milyen csodálatos, szerető Istenünk van! A bibliafordításban pedig azt szeretem legjobban, mikor a (sokszor elfelejtett, lenézett) népek is felismerik, hogy Isten hozzájuk is eljött Krisztusban, és ezt végre igazán megérthetik, mert szívhez szóló módon, saját nyelvükön hallhatják ezt az üzenetet.


A Jó család kedves igéje és gondolatai Dél-Ázsiából:

1Jn. 4:9: Abban nyilvánul meg Isten hozzánk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk őáltala.

A karácsony ennek a szeretetnek az ünnepe számunkra.

A Megváltó születését az iskolai közösségben november végén, a téli szünet előtt szoktuk ünnepelni. Mielőtt kollégistáink hazaindulnak a szélrózsa minden irányába, templomunkban ökumenikus karácsonyi istentisztelet tartunk. Idén ószövetségi próféciákat és újszövetség beteljesülésük ige-láncát olvastuk. Ezt követte a lenti képen látható ünnepi vacsora 700 fővel.

Továbbá, az iskolánk hagyománya az is, hogy a minket szolgáló családokat egy lakomával vendégeljük meg. A takarítóknak, karbantartóknak és más dolgozóknak a tanárok és iskolánk vezetői szolgálnak fel. Csupán apró, de annál fontosabb gesztus ez, ami a Krisztustól kapott feladatunkra emlékeztet; hogy szeretetben szolgáljuk egymást. (Gal. 5,13)


Komlósiné Sümegi Nóra így éli meg az idei karácsonyt:

A karácsony-várás és az ünnep időszaka minden életszakaszomban sok váradalommal ért utol; mindig valahogy Istennek még a szokottnál is közelebb hajlására vágytam… Ahogy Jézus földre érkezésével Ő a velünk lévő Isten lett, ezt valahogy a Vele való személyes kapcsolatomban is felerősödve vártam, várom minden évben ilyenkor.

Mt. 1:24: „Íme, a szűz fogan méhében, és fiút szül, és Immánuélnak nevezik majd – ami azt jelenti: Velünk az Isten!”

Beleremeg az ember, mikor elgondolja, hogy a világmindenség teremtője, fenntartója és mindenek Ura, velünk akar lakni, közel hajolni hozzánk – hogy ne csak tudjuk, de érezzük és tapasztaljuk is a jelenlétét. Erre vágyom. Ez az idén, mikor egy újabb kis élet megszületésére is nagyon várunk a családunkban, talán még inkább igaz. Ráadásul az első karácsony fizikai eseményeit, körülményeit is egészen más, plasztikusabb módon látom így, várandósan. Jézusnak ugyanúgy kellett megszületnie, ahogy minden más kisbabának, csak neki még kiságya sem volt… Milyen nagy hitre és az ígéretekbe kapaszkodásra volt szüksége Jézus földi családjának! Erről is szeretnék példát venni ezen az ünnepen.

Az alábbi idézet különösen is megérintette a szívemet az idei adventben: „Nem boltban kapható karácsonyt szeretnék. Nem is kézzel készített karácsonyt. Olyan karácsonyt, amit a karjaimban tarthatok, és ami a karjaiban tart. Ami újjátesz, és újra megelevenít. Olyan karácsonyra vágyom, ami egyetlen nevet suttog: Jézus.” (Ann Voskamp)

Ennek megvalósulását kívánom mindannyiunknak, és így gondoljunk ezekben a napokban még inkább sok-sok embertársunkra, akik nem ismerhetik, nem olvashatják, ezért át sem élhetik ennek a csodálatos valóságnak az örömét és erejét…!


Greizer Miklós és Zsófia írják:

Azt vettük észre, hogy az évek során átformálódott a karácsonyról kialakult képünk. Először nagyon furcsa volt a déli féltekén megszokott forróságban ünnepelni Vanuatun, de aztán rá kellett jönnünk, hogy a gyermekeink számára a nyári karácsony megszokottabb, mint az itthoni hideg. Az ajándékozás miatt továbbra is ez a kedvenc ünnepünk (nemcsak a megajándékozottság, hanem az ajándékozás miatt is), éppen ezért is különösen is fontos, hogy a karácsonyt a valódi jelentése, Krisztus születése miatt szeressük annyira.

Egyik kedvenc karácsonyi ünneplésünk a 2021-es decemberhez tartozik, amikor Tannán a gyülekezetünkkel együtt egy héten át tartó „Tengerparti karácsonyon” vettünk részt, melyen egy héten át gyermekfoglalkozások, játékok, esténként igehirdetések és közösségi Ki mit tud? programok voltak. Ennek a záróünnepségéből, újév éjszakájáról választottunk egy képet (lásd: lent), amikor egy hatalmas máglya körül táncolt mindenki. (Hozzátesszük: mindenféle okkult felhang nélkül.)

Ézsaiás 9:1, 5: A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát. A halál árnyékának földjén lakókra világosság ragyog. Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk…


Áldott ünnepeket kívánunk,
és Istenre bízott 2023-as évet.


Ima2025 facebook csoportunkba várjuk mindazokat, akik vállalják, hogy rendszeresen imádkoznak a még bibliaszükségben levőkért!
Csatlakozz Te is! Ne maradjon abba az ima!
Több információ: wycliffe.hu/ima-2025

Köszönjük, hogy a te imatámogatásodra biztosan számíthatunk!
Hatalmas kincs vagy a számunkra, kedves imatámogató testvérünk!


IMÁDKOZHATUNK ÉRTED?

Szeretnénk jelezni imatámogatóink felé is, hogy a Wycliffe munkatársi közössége folyamatosan imádkozik személyes imakérésekért is. Ha bármelyikőtöknek van olyan imatémája, amit szívesen megosztana velünk, bátorítjuk, hogy írja meg nekünk a prayer@wycliffe.hu címen, imádkozni fogunk érte. (Természetesen bizalmasan kezeljük ezeket.)

Rólunk

A Wycliffe Bibliafordítók Egyesületének küldetése, hogy Istennek dicsőséget adjon azáltal, hogy a bibliafordítás révén hozzájárul és részt vállal az Egyháznak abban a törekvésében, hogy tanítvánnyá tegyen minden népeket.

Elérhetőség

Közösség

Szolgálatunk

  • Miért fontos a külmisszió?
  • Miért fontos a bibliafordítás?
  • Hogy áll a bibliafordítás helyzete ma?
  • A Wycliffe Bibliafordítók története
  • A Wycliffe Bibliafordítók munkája

Szervezetünk

  • Irodánk
  • Hitvallásunk
  • Küldetésünk és látásunk
  • Alapértékeink
  • Történetünk
  • Munkatársaink
  • Elnökségünk

Az Ön szerepe

  • Imádkozhat
  • Adakozhat
  • Részt vehet...
  • Olvashat rólunk