Wycliffe Imahónap 1. HÉT - október 11-17

Ferreira-Láng Emesével készült interjúnkat itt nézhetitek meg október 12-én 19:00-tól!

FÓKUSZTÉMA: Imádkozz a bibliafordítókért és a fordítói projektekért!

🙏 ANYANYELVI FORDÍTÓK – Azok a helyi csapattagok, akik a saját anyanyelvükre fordítják első alkalommal a Szentírást. Imádkozzunk kitartásért, formálódásért az ige által, jó együttműködésért, egészségért!

🙏 BIBLIAFORDÍTÓI KONZULENSEK – Ők segítik az anyanyelvi csapatokat a szöveghű, tiszta és természetes hangzású fordításban. Imádkozzunk, hogy legyenek bölcsek az ige értelmezésében, a nyelvi kérdések tisztázásában, az anyanyelvi csapatokkal való együttműködésben, a mentorálásban. Mivel ez hiányszakma, imádkozzunk utánpótlásért!

🙏 ELLENŐRZÉSI WORKSHOPOK – Olyan személyes és online találkozók, ahol a konzulensek és a csapatok közösen tisztázzák a fordítás során felmerült problémákat, kérdéseket. Imádkozzunk, hogy minél jobb fordítások szülessenek ezek nyomán; legyen jó a hangulat, a megértés és az együttműködés a személyes találkozás hiányában is; és végig jól működjön az internetkapcsolat, ami a jelen helyzetben kulcsfontosságú.

🙏 BEFEJEZÉS ELŐTT ÁLLÓ PROJEKTEK – Ahol a Biblia már kiadás előtt áll. Imádkozzunk értük, mert a tapasztalat szerint ilyenkor merül fel a legtöbb akadály vagy konfliktus, ilyenkor a legtöbb a szellemi támadás is.

🙏 ELEGENDŐ FORRÁS: A sikeres munkához szükség van ima- és anyagi támogatásra, megfelelően képzett, motivált munkatársakra, jó egészségre, alkalmas infrastruktúrára, a munkához megfelelő környezetre, eszközökre.

Rólunk

A Wycliffe Bibliafordítók Egyesületének küldetése, hogy Istennek dicsőséget adjon azáltal, hogy a bibliafordítás révén hozzájárul és részt vállal az Egyháznak abban a törekvésében, hogy tanítvánnyá tegyen minden népeket.