Hétfő, 11.07. Fókuszban Ázsia

IMÁDKOZZUNK, HOGY A JÜNNAN MONGOLOK NYELVÉN IS ELINDULJON A BIBLIAFORDÍTÁS!

Kubla kán leszármazottai, a jünnan mongolok Délnyugat-Kínában élnek, és a katso nyelvet beszélik, kevesebb mint 10.000-en. Bár már 700 éve távol kerültek az őseik hazájától, a mai napig mongolként tekintenek magukra, és nem házasodnak más nemzetiségekkel. Hitviláguk a buddhizmus és taoizmus keveréke, ami abban is megnyilvánul, hogy az ajtókra az istenségek képeit tűzik ki, hogy az távol tartsa az ártó szellemeket. Nem tudni köztük keresztyénekről, ezért keresztyén gyülekezet sincsen, mert a jünnan nép ragaszkodik ősei vallásához, aki pedig mégis elhagyja azt, azt kizárják a közösségből.

Ugyanez a ragaszkodás igaz a nyelvhasználatra is, ami azért is nehéz kérdés, mert egyrészt az ő nyelvük, a katso nincs írásba foglalva, másrészt egyre nagyobb a nyomás, hogy az államnyelvet, a mandarint használják a saját nyelvük helyett. Sokan folyékonyan írnak-olvasnak mandarin nyelven, ami lehetővé teszi, hogy a kis közösségen kívül is oktatáshoz és munkához jussanak.

Hogyan imádkozhatunk értük?

  • Kérjük az Urat, hogy szüntesse meg a lelki vakságot, hogy megnyithassák a szívüket Krisztus előtt, megismerjék és befogadhassák Őt.
  • Imádkozzunk azért, hogy az Úr gondoskodjon testi és lelki szükségleteikről, hogy a jünnan emberek megtapasztalhassák hatalmát és szeretetét.
  • Imádkozzunk lelki éhségért, amely megnyitja a szívüket a királyok Királya előtt.

MAGYAR IMATÉMÁK A JÓ CSALÁDTÓL:

Hálát adunk a szolgálati helyünkön, egy dél-ázsiai iskolában tartott ifjúsági órákért. Az alkalmak népszerűek és sok érdeklődő fiatal jár rendszeresen. A gyerekek többféle vallási háttérből érkeznek. Hálásak vagyunk, hogy ilyen nyitottak az evangélium iránt. 

Kérjük, imádkozzatok egészségért és a tanulmányokért. Az elmúlt fél évben sokat betegeskedtünk mindannyian a családban. Nagylányunk idén végzős, és a nemzetközi érettségire készül. Imádkozzunk, hogy jó eredményt érjen el.