Szombat, 11.12. Fókuszban Dél-Amerika

IMÁDKOZZUNK, HOGY A MASKO PIRÓ TÖRZS TAGJAI IS BÉKÉRE TALÁLJANAK A SZENTÍRÁS ÁLTAL!

1894-ben egy gumifákkal foglalkozó vállalkozó magánhadserege lemészárolta a masko piró vagy kudzsareno nyelvet beszélő törzs nagy részét, ezért a túlélők visszavonultak az Amazonas őserdeibe. A mára mindössze 200-300 főt számláló törzs tagjai azóta Peru dél-keleti részének egy eldugott szegletében élnek, közel a brazil-bolíviai határhoz. A vadászó-gyűjtögető törzs 2013-ban felvette a kapcsolatot egy közeli faluval, hogy élelmet kérjenek, ami példátlan eseménynek számított, mert a masko pirók egészségének védelme érdekében a perui kormány megtiltotta, hogy bárki belépjen a területükre, és az antropológusok is csak néhány alkalommal látták őket a folyó mentén.

Mivel ez egy eléretlen törzs, nincs köztük keresztyén, a nyelvük is ismeretlen és leíratlan, tehát a Szentírás sem létezik a nyelvükön.

Hogyan imádkozhatunk értük?

  • Kérjük Istent, hogy készítsen utat ehhez a törzshöz, hogy ők is megismerhessék a kegyelem evangéliumát.

MAGYAR IMATÉMÁK ANDREÁTÓL:

Hálás vagyok, hogy két és fél év után újra visszatérhettem Dél-Ázsiai szolgálati helyemre, ha csak három hónapra is: találkozhattam sok kedves testvérrel és ismerőssel, és fel tudtam számolni a fővárosi lakásomat.

Imakérésem pedig azzal kapcsolatos, hogy ezután elsősorban itthon szolgálok beszámoló előadások tartásával és traumakezelő csoportok vezetésével. Dél-Ázsiába alkalomszerűen tervezem a visszatérést, ahogyan erre igény mutatkozik. Azért kérek imádságot, hogy az időmet és erőmet arra fordítsam, amire azokat Istentől kapom – akár idehaza, akár Dél-Ázsiában.