Wycliffe Imahónap 4. HÉT - november 1-7

A magyar iroda munkatársaival készült interjúnkat itt nézhetitek meg november 2-án 19:00-tól!

FÓKUSZTÉMA: Imádkozz a bibliafordítás hátterében szolgálókért!

Kik tartoznak ide? – Bizony nagyon sokan! Azt mondják, hogy minden kiküldött missziómunkás mögött átlagban 8 háttérmunkás áll. Ide sorolhatjuk mindazokat az irodai munkatársakat és önkénteseket, akik pl. a menedzsment, a PR, a kommunikáció, a pénzügy, a személyügy, az IT, a funding, és sok egyéb területen a háttérben dolgoznak. De nem hagyhatjuk itt említés nélkül azokat a küldő és támogató egyéneket és közösségeket sem, akik szintén fontos részei a bibliafordítás mozgalmának.

🙏 IRODAI MUNKATÁRSAK: Imádkozz velünk azokért, akik a missziómezőn vagy a hazai szervezeteknél vállalták fel az adminisztratív feladatokat, s gyakran – az emberhiány miatt – egyszerre több munkakört is el kell látniuk, ami extra leterheltséget jelent. Sokan közülük nem rendelkeznek megfelelő előképzettséggel, így a munkával párhuzamosan végzik a képzéseket is, és így tanulnak bele ezekbe a felelősségteljes munkakörökbe. Kérj számukra kitartást, jó és gyors megértésért, látást, és lelkesedést, ami a hétköznapi rutinfeladatok közben is továbbviszi őket!

🙏 ELNÖKSÉGI TAGOK: Minden szervezet élén egy olyan – sokféle háttérrel és tapasztalattal rendelkező – csapat áll, akik munkájuk mellett vállalnak felelősséget a bibliafordítás ügyének továbbviteléért, a nemzeti irodák jogszerű, rendezett működésért. Imádkozz velünk, hogy a helyi elnökségek tagjai Istentől vett látással, egységben tölthessék be küldetésüket, és aszerint vezessék a bibliafordítással foglalkozó szervezeteket ebben a folyton változó világban!

🙏 KÜLDŐ GYÜLEKEZETEK: Adj velünk együtt hálát azokért a közösségekért, akik már kiküldtek egy vagy akár több munkatársat a bibliafordítás mozgalmába! Tapasztalják ennek áldását, és folyamatosan növekedjenek küldő szerepükben, küldetésükben! Imádkozz azért is, hogy minél több gyülekezet kapcsolódjon be a világmisszióba Magyarországról!

🙏 ELKÖTELEZETT TÁMOGATÓK: Kérd velünk együtt Isten áldását azokra, akik rendszeres imában és anyagi támogatással, hűségesen állnak a bibliafordítás mozgalma mellett! Nélkülük nem működhetne a szolgálat sem a szellemi, sem a fizikai oldalon! Járj velünk közben azért is, hogy minél többen felismerjék a támogató szolgálat fontosságát és ilyen módon is bekapcsolódjanak az ige terjesztésébe!

🙏 ÖNKÉNTESEK: Dicsőség Istennek azokért a szakértőkért és lelkes amatőrökért, akik tudásukat vagy képességeiket, szabad kapacitásukat felajánlva sokféle gyakorlati módon segítik a bibliafordítás munkáját! (pl. fordításban, szállításban, szaktanácsadásban, dizájnolásban, stb.) Imádkozz velünk még több ilyen emberért!

🙏 TÁMOGATOTTSÁG: Imádkozz velünk a háttérmunka megfelelő támogatottságáért is, hiszen mind az irodák, mind az ott dolgozók legtöbbször szintén adományokból tartják fenn magukat. Bár az ő anyagi és ima-támogatásuk nem olyan nyilvánvaló és népszerű cél, tegye kedvessé ezt az Úr azok számára, akiket az ő támogatásukba szeretne bevonni!

🙏 UTÁNPÓTLÁS: Hatalmas szükség van ma olyan fiatalokra, akik képességeiket, szaktudásukat és ajándékaikat a misszió háttérszolgálatában tudnák kamatoztatni! Imádkozz velünk azért, hogy a megfelelő időben Isten küldjön új vezetőket és szolgálókat a bibliafordítás mozgalmának következő generációjába!

Rólunk

A Wycliffe Bibliafordítók Egyesületének küldetése, hogy Istennek dicsőséget adjon azáltal, hogy a bibliafordítás révén hozzájárul és részt vállal az Egyháznak abban a törekvésében, hogy tanítvánnyá tegyen minden népeket.