Jézus beszél már kabarasiul is!

Kabarasi hölgy

2021. október 23-án együtt ünnepelte a kenyai kabarasi közösség, hogy az első Bibliai könyv, a Lukács evangéliuma az ő nyelvükön is kiadásra került. Rezesbanda kísérte a Lukács-füzeteket az ünnepség helyszínére, s az örvendezést a kiadós eső sem zavarhatta meg, hiszen nagy nap volt ez a kabarasiak számára.

Számos kabarasi még mindig gyakorolja a hagyományos törzsi vallást és követi az afrikai tradíciókat például a körülmetéléssel és a házasságokkal kapcsolatban. Mások a keresztény hitet vagy az iszlámot gyakorolják. A kabarasi gyülekezet vezetői pedig azért lelkesednek, hogy nyelvükön is elérhető legyen a Biblia. Már a múltban is próbálkoztak önálló fordítással, de addig nem jártak sikerrel, amíg megismerték a BTL (Kenyai Wycliffe szervezet) munkáját, és megkeresték őket, hogy segítsenek nekik a feladatban. A fordítás 2019-ben vette kezdetét.

A Lukács evangéliuma az első véglegesített, és nyomtatásban is megjelent bibliarész a nyelvükön, de emellett 25 másik újszövetségi könyv piszkozata is elkészült már, és konzulensi valamint közösségi ellenőrzésre vár.

Imádkozz velünk azért, hogy az evangélium elérjen minden kabarasi emberhez, a fordító csapat pedig örömmel, hűségesen és pontosan tudja továbbra is végezni a munkáját!

A kabarasi fordítók csapata

Az átadási ceremónia élő közvetítése utólag itt tekinthető meg:

Néhány pillanatkép az eseményről: