Simbiti Újszövetség átadása (Tanzánia)

Több mint 113 000 ember beszéli a simbiti nyelvet, amelyen az Újszövetség átadására 2021. augusztus 31-én került sor Tanzániában. Az első két napban már több mint 700 Biblia talált gazdára, és ez még csak a kezdet. Úgy tűnik, nagy a lelkesedés az első saját nyelvű Biblia iránt.

Az ünnepség fénypontja talán az a pillanat volt, amikor egy idős simbiti nő a saját nyelvén felolvasta a Máté 28:19-ből származó misszióparancsot. Valódi értelemmel töltötte meg a hangja a felolvasott szavakat. Arra számítunk, hogy a Biblia e fordítását sokféleképpen felhasználják majd arra, hogy segítsenek a simbiti embereknek Jézus tanítványaivá válni.

„Élmény volt figyelni azokat az embereket is, akik épp akkor, először vették a kezükbe a Bibliájukat. Egy arckifejezés bizony sokat mond. Fiatalok és idősek mind lapozgatták a gyönyörű nyomtatott Újszövetségeket. Micsoda kiváltság, hogy segíthettem a kezükbe adni ezt a Bibliát! Minden hála Istené!” – mondta André Kamphuis, a projekt holland munkatársa.

„Természetesen nagyon élveztem a két anyanyelvi fordítónkkal töltött időt is. Ők nem csak a kollégáim, hanem a barátaim is. Sok éven át dolgoztunk együtt ezen a bibliafordításon. Leírhatatlanul szép pillanat volt, amikor először tarthattuk a kezünkben egyben a teljes Újszövetséget!” 

„A nyomtatott Bibliával együtt elindítottunk egy telefonos alkalmazást is, amely lehetővé teszi a simbiti Újszövetség olvasását és hallgatását. A munkatársak most azon dolgoznak, hogy hozzáadjanak egy olyan olvasási segédletet, amely minden kifejezést megvilágít olvasás közben. Ily módon a hallgatók egyúttal a simbiti nyelv olvasását is gyakorolhatják.”

Imádkozz velünk mindazokért a simbitiekért, akik már tudják olvasni a Bibliát anyanyelvükön!

Nézd meg az ünnepségről készült rövid videót itt:

További képek az ünnepségről: