Waata bibliarészek átadása (Kenya)

Charlie Gumo, a PEFA Egyház lelkésze, más gyülekezetek vezetőivel közösen imádkozik az új bibliarészek felett.

A waata nép a kenyai Tana River és Kifili megyékben élnek. Mivel főként vadászó és gyűjtögető életmódot folytatnak, többnyire az erdős területek közelében élnek. Többségükben a muszlim hitet gyakorolják, de sokan vannak közöttük keresztények is. Az igéből azonban mindeddig csak egy könyv állt rendelkezésükre.

A bibliafordítási munka 2012-ben indult el közöttük, majd 2015-ben átadásra került első igerészként a Lukács evangéliuma, miközben folyamatosan dolgoztak a megfelelő helyesíráson.

Egy új mérföldkő

A legutóbbi nagy mérföldkőhöz 2021 február 13-án ért a húszezer fős waata közösség, amikor Tana River megyében néhányuk jelenlétében átadásra került három újabb bibliai könyv az anyanyelvükön.

Dicsőség Istennek az eredményes ünnepségért, melynek keretében a Rúth könyve, az Apostolok cselekedetei és a Filemonhoz írt levél került átadásra.

Legyen teljes az ünnep

Az átadásra készülve a bizottság úgy döntött, hogy a körülmények miatt most nem terveznek nagy fogadást az ünnepség után, ahogy az ilyenkor szokás, így egy egyszerű, hús nélküli ebédet terveztek csak be. Azonban a közösség egyik tagja ezt hallva azonnal felajánlotta az egyik kecskéjét, mondván: „A waata kultúra szerint egy ünnepség nem teljes ’fooni’, azaz hús nélkül.”

Légy része a folytatásnak!

Dicsőség Istennek a munkáért, amit ma is végez a waata közösségben! Adj hálát velünk te is ezért!

Imádkozz velünk, hogy a fordítói munka folytatódhasson, és az átadott bibliarészek, mint a magok, egyre inkább gyökeret verjenek a waata emberek szívében, helyreállítva még sokak életét Krisztusban!

Ha szeretnél támogatni hasonló projekteket, írj nekünk az info@wycliffe.hu címre vagy nézz körül ezen az oldalon: https://www.wycliffe.hu/projektek/

Forrás: Bible Translation and Literacy