Wycliffe Imanapok 2022

FÓKUSZBAN A BIBLIA NÉLKÜLI NÉPCSOPORTOK

Ebben az évben arra invitáljuk minden barátunkat, partnerünket és imatársunkat, hogy járjanak közben velünk együtt kifejezetten a biblia nélküli népekért, s egyúttal a magyarok szerepéért a bibliafordítás szolgálatában! Gyere, csatlakozz te is 2022. november 7 és 13 között ehhez a nagy munkához, “…hogy terjedjen az Úr igéje, és mindenhol úgy dicsőítsék, ahogyan nálatok is!”

Bízunk abban, hogy november 13-án sok magyar gyülekezet csatlakozik majd az közbenjárókhoz a ma még Szentírás és fordítási projekt nélkül élő 129 millió emberért! Legyen ez egy olyan nap, amikor elindul valami még nagyobb!

Ima2025 facebook csoportunkba várjuk mindazokat, akik vállalják, hogy rendszeresen imádkoznak a még bibliaszükségben levőkért! Csatlakozz Te is! Ne maradjon abba az ima! Több információ: wycliffe.hu/ima-2025

Imádkozz velünk naponta!

2022. nov. 07. hétfő

Fókuszban Ázsia

Olvasd el az imatémákat!

2022. nov. 08. kedd

Fókuszban Óceánia

Olvasd el az imatémákat!

2022. nov. 09. szerda

Fókuszban Afrika

Olvasd el az imatémákat!

2022. nov. 10. csütörtök

Fókuszban Európa

Olvasd el az imatémákat!

2022. nov. 11. péntek

Fókuszban Észak-Amerika

Olvasd el az imatémákat!

2022. nov. 12. szombat

Fókuszban Dél-Amerika

Olvasd el az imatémákat!

2022. nov. 13. vasárnap

Fókuszban az ige további terjedése

Olvasd el az imatémákat!

Wycliffe Világimanap

IMÁDKOZZ VELÜNK NOVEMBER FOLYAMÁN!

A SZÜKSÉG:
Minden év novemberében szerte a világon azért imádkoznak, hogy Isten igéje minden néphez eljusson az anyanyelvén és oda fényt és életet vigyen. 
Ma is még többszáz millió ember kénytelen enélkül a világosság nélkül élni. 
Csatlakozzunk az értük folytatott harchoz mi is – a Wycliffe Bibliafordítók oldalán – kezünkbe véve a világ leghatásosabb fegyverét: AZ IMÁDSÁGOT!

AZ ESEMÉNY:
1933. november 11-én alapítónk, Cameron Townsend és L.L. Legters az U.S.A.-ból át akartak kelni Mexikóba, hogy ott olyan indián törzseknek fordítsák le Isten igéjét, akiknek a Szentírás még nem létezett az anyanyelvén, s emiatt szellemi sötétségben és sok babona fogságában éltek. Amikor a két nyelvész-misszionárius elérkezett a határhoz a mexikói határőrök nem akarták beengedni őket az országba. Elkezdtek hát imádkozni, s ekkor jutott eszükbe, hogy korábban az egyik magas beosztású mexiói politikustól kaptak egy meghívó levelet erre a munkára. Miután ezt odaadták az őröknek, akik vártak feletteseik utasítására, a két bibliafordító tovább imádkozott és dicsérte az Urat. 
Végül megjött a parancs, hogy beléphetnek Mexikóba. 
– Így indult el a Wycliffe nemzetközi szolgálata, s ez csak az első példája volt annak, hogy Isten munkálkodik, ha az övéi hozzá fordulnak imádságban. Így lett tehát november 11 a Wycliffe világimanapja, amelynek kapcsán mindannyian megemlékezhetünk arról, hogyan kezdődött ez a világméretű munka. Apropó ugyanakkor ez arra is, hogy felismerjük: tovább lépni is csak úgy imádsággal tudunk. Dicsőség Istennek mindazért, amit tesz!

A KIHÍVÁS:
Köszönjük, hogy Ön is partnerként mellénk áll imádságai által, hiszen ez nélkülözhetetlen munkánk sikere érdekében! Bátorítjuk, hogy rendszeresen járjon közben a bibliafordítás mozgalmáért! 
Ebben sokféle segítség áll rendelkezésére, mint pl. az itt található világimanapi anyagok, az ImaMorzsák illetve Ima Mindenkiért havi lapszámai, a Mindenkiért Magazin vagy munkatársaink személyes hírlevelei.  Az ezekben az anyagokban található friss információk hasznos segítséget nyújthatnak az egyéni vagy a csoportos imaalkalmakhoz. 

„Testvéreim, imádkozzatok értünk, hogy terjedjen az Úr igéje, és úgy dicsőítsék, ahogyan nálatok is.” (2Thessz 3,1)